Green Vita Multi Vitamin Rambut

GREEN VITA MENGANDUNGI SEMUA ASID AMINO, MINERAL DAN VITAMIN YANG DIPERLUKAN OLEH RAMBUT.

green-vita-sticker

Kesihatan badan kita boleh dilihat berdasarkan keadaan rambut kita. Apabila badan sihat, rambut akan lebat dan bersinar.  Kehilangan dan kerosakan rambut akan berlaku sekiranya kita badan kita mengalami masalah kesihatan atau kekurangan nutrisi. Sekiranya perkara ini terjadi maka pengambilan jumlah Asid Amino, zat mineral dan vitamin pada kadar tertentu dicadangkan untuk diambil. Ianya membantu meningkatkan kadar metabolisma yang membantu pembentukan keratin rambut.

Green Vita yang diperolehi daripada daun pokok moringa merupakan makanan superfood yang menyumbang hampir 90% kadar keperluan Asid Amino, zat mineral dan vitamin yang diperlukan oleh badan termasuk rambut.

Perbandingan kandungan Asid Amino, zat mineral dan vitamin dalam 100 gram serbuk Green Vita berbanding makanan lain.

Nutrien yang hadir dalam Green Vita mempunyai nilai biologi yang tinggi kerana ia mudah diserap oleh badan berbanding dengan vitamin/mineral/asid amino sintetik yang berada di pasaran dan farmasi-farmasi.

 

green-vita-sticker1

VITAMIN A

Penghantaran oksigen dan nutrien dari sistem peredaran darah ke folikel rambut adalah perlu bagi pertumbuhan rambut. Berdasarkan kajian, Vitamin A adalah satu komponen utama untuk pembangunan sel-sel sihat, tisu di dalam badan. Dalam kombinasi dengan silika dan zink, ia boleh berhenti akibat liang-liang kelenjar sebaceous yang tersumbat. Kekurangan Vitamin A menyebabkan penebalan kulit kepala dan kelemumur. Vitamin A dalam Green Vita membantu dalam pertumbuhan rambut dan menjadikan rambut berkilau cantik.

ZAT BESI DAN ZINK

Zink pula mempercepatkan pertumbuhan rambut untuk meningkatkan imuniti. Kekurangan Zinc akan menyebabkan kematian folikel rambut.

VITAMIN B

Keguguran rambut berlaku apabila diet kekurangan dalam vitamin B – terutama B6,. Kekurangan Vitamin B akan meningkatkan kadar tekanan yang turut menyumbang kepada faktor keguguran rambut.

Biotin, inositol dan asid folik.  Biotin melambatkan uban pramatang. Inositol membantu sel membran yang sihat. Asid folik pula membantu peredaran darah yang baik.
VITAMIN E

Vitamin E bertindak sebagai antioksidan untuk meningkatkan peredaran darah ke kulit kepala. Peningkatan dalam peredaran darah boleh menguatkan folikel rambut.

VITAMIN C

Vitamin C boleh melindungi kapilari yang membawa darah ke folikel.

Asid Pantothenic – merangsang penggunaan vitamin untuk membantu pertumbuhan rambut dan mengelakkan keguguran rambut.

Sebahagian besar khasiat yang diperlukan untuk rambut tumbuh sihat dan lebat ada dalam serbuk Green Vita. Asid folik asli, Vitamin B3, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin B1, Vitamin B7, Vitamin D, Vitamin E dan Vitamin K, zat besi, kalsium, mangan, tembaga,kalium, magnesium dan zink semuanya ada didalam serbuk Green Vita.      green-vita

Mereka yang mempunyai masalah keguguran rambut amatlah digalakkan untuk mengambil Green Vita.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s