The Bunga Ros

rose-buds-heart-maya-naturale

Teh Bunga Ros boleh dikatakan minuman herba yang semakin mengambil tempat di hati wanita yang ingin tampil cantik, berseri, sihat dan bertenaga dengan kaedah semulajadi tanpa produk berasaskan bahan kimia. Rata rata bersetuju dengan kesan kesan amalan pengambilan Teh Bunga Ros ini yang amat bagus untuk kesihatan dan kecantikan!

Bau Teh Bunga Ros yang Wangi
Bila minum Teh Bunga Ros keluaran Maya Naturale, aroma bunga rose dia memang wangi dan kuat baunya ! Rasa tenang dan relaks.

Rasa Rose Bud Tea – Rupa bentuk dried rose bud sebenarnya memang dah buat kita rasa teruja nak mencubanya. Kecantikan bunga ros membuatkan kita rasa cantik semasa meminumnya. Rasanya sama seperti minum air kosong cuma ada sedikit rasa rose. Rasa dia rasa macam minum herba green tea dan tak perlu nak tutup hidung sebab bau dia wangi. Ramai yang jatuh cinta dengan sensasi yang dialami semasa meminum teh bunga ros oleh Maya Naturale.
Insha Allah boleh buat cik puan bertambah cantik dan berseri.

Kesan Pengambilan Rose Bud Tea
Selepas beberapa jam minum rose bud tea ni perut akan rasa tak sedap sikit seperti rasa memulas mulas. Dan akhirnya dah tentu ke toilet. Proses detoksifikasi berlaku dengan efektif. Bagi yang ada masalah sembelit, sila amalkan pengambilan Teh Bunga Ros Insha Allah boleh membantu selesai masalah.
Sekiranya keesokannya cik puan ada perjalanan jauh, disarankan minum awal sebab takut memulas semasa dalam perjalanan.

 

rose-bud-tea-maya-naturale

=============================================
24 Khasiat Amalan minum Teh Bunga Ros Maya Naturale
=============================================
1) Menenangkan ketegangan saraf dan emosi.(penenang)
2) Bagus untuk kecantikkan kulit
3) Merawat ulser perut
4) Membuka penutupan pada saluran bronkial (paru-paru)
5) Membantu proses penghadaman
6) Mencium bau bunga ros dapat menguatkan daya ingatan mereka yang mudah lupa. (Hasil penyelidikan saintis Jerman)
7) Sebagai antiseptik dan merawat kulit yang luka , terbakar , ruam dan ekzema.
8) Merawat jangkitan pada mata.
9) Meredakan sakit tekak
10) Merawat infeksi pundi kencing
11) Memberi kesan penyejukan pada badan – merawat demam dan selsema
12) Merangsang pertumbuhan tisu dan penghasilan kolagen (awet muda)
13) Mengekalkan kesihatan usus
14) Mengandungi bahan pengantioksida – Flavonoid yang dapat menentang kanser dan penyakit kardiovaskular.
15) Meredakan kebimbangan dan kemurungan (anti-depressent)
16) Meransang penghasilan hempedu oleh pundi hempedu
17) Mengurangkan keradangan dan kesakitan sendi seperti pesakit osteoarthritis
18) Melancarkan kitar haid dan masalah rahim.
19) Mengandungi vitamin A , B3, C, D dan E.
20) Merawat cirit-birit
21) Menghilangkan keletihan
22) Menghilangkan sakit kepala dan pening
23) Melancarkan penghadaman
24) Mengelakkan masalah sembelit

 

maya-naturale-ros-bud-tea

Cara Penyediaan Maya Naturale Rose Bud Tea
Masukkan 2-3 rose bud ke dalam 250ml air panas.
Boleh tapis sebelum minum dan digunakan semula untuk rendaman kedua atau minum terus bersama kelopak bunga ros.
Untuk rasa yang lebih sedap, boleh tambah stevia, madu, gula batu atau prebiotic Helvia ke dalam minuman.

Sebelum minum jangan lupa baca Bismillahhirrahmanirrahiim dan selawat ke atas Rasulullah saw dan niat Ya Allah asbab minum teh ini bagi hambaMU ini cantik, sihat dan berseri. Aamiiin. Minum teh pun dapat pahala.

Amalkan pengambilan setiap hari untuk kesihatan dan kesegaran yang berpanjangan

P.S. Memang betul minum teh bunga ros boleh memberi rasa tenang dan relaks. Lepas ni kalau rasa-rasa nak hilangkan letih dan tension, kekal sihat dan cergas jadikan minum teh ros keluaran Maya Naturale sebagai amalan.

Penafian : Produk Ini tidak bertujuan untuk merawat, mengubati atau mengdiagnos sebarang penyakit. Sila berjumpa dengan doktor sekiranya anda mempunyai masalah kesihatan
TIDAK DIGALAKKAN UNTUK WANITA HAMIL DAN MENYUSUKAN ANAK

Harga Rose Bud Tea oleh Maya Naturale Murah dan Berpatutan
Harga Maya Naturale Dried Rose Bud
Pek 50 gram RM 26
Jar 100 gram RM 49

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s